Toimintaohjeet

Esinäytteet

Raisioagro Oy:n kanssa vilja- tai öljykasvisopimuksen tehneet voivat lähettää näytteitä Ravintoraision viljalaboratorioon analysoitavaksi. Näytteet analysoidaan pääsääntöisesti Raision toimipisteen laboratoriossa, mutta poikkeuksena on, että suurimokauranäytteet analysoidaan Nokialla.

 

Mallasohran ja suurimokauran esinäytteet ovat pakollisia. Muista viljoista, öljykasveista, härkäpavusta esinäytteen voi lähettää, mikäli vaikuttaa siltä, että erä ei täytä vastaanottovaatimuksia. Suosittelemme esinäytteen lähettämistä jo syksyllä, että analyysitiedot olisivat tiedossa, kun viljaa tai öljykasveja halutaan toimittaa.

 

Näytteet toimitetaan joko Raisioagron lähettämässä näytepussissa tai muussa puhtaassa pussissa viljalaboratorioon. Suosittelemme muovisen näytepussin käyttöä, koska silloin kosteusanalyysin tulos on mahdollisimman luotettava. Paperipusseissa tulevista näytteistä emme haihtumisen vuoksi analysoi kosteutta. Sopiva koko näytteelle on noin 600 - 800 g. Näytteeseen tulee merkitä viljelijän nimi, osoite, viljalaji ja -lajike, näytteen edustaman viljaerän koko sekä viljelijän omat merkkitiedot.

 

Näytteet toimitetaan osoitteeseen:

Ravintoraisio Oy
Myllyn laboratorio
PL 101 (Raisionkaari 55)
21201 RAISIO


Suurimokauranäytteet lähetetään osoitteeseen:

Ravintoraisio Oy
Viljanäytteet

PL 9 (Rounionkatu 55)
37101 NOKIA

 

Analyysistä lähetetään Viljalaariin analyysituloste. Näytteen analysointi saattaa kestää ruuhka-aikana useita viikkoja.

Lisätietoja analysoinnista tai näytteiden lähettämisestä tai viljakaupasta voi tiedustella asiakkuusvastaavilta.