Tilt 250 EC

Viljojen sienitautien, golfkenttien nurmikon laikkutautien sekä havupuiden taimitarhojen männynversosurman ja talvituhosienien torjuntaan sekä Ramularia-sienen torjuntaan sokerijuurikkaalla.

  • sopii seoksiin hyvin
  • edullinen triatsoli
  • joustava käyttää
  • sallittu pohjavesialueilla

Tehoaine:

Propikonatsoli 250 g/l.

Käyttö ja käyttömäärä:

Viljat:

Härmän, ruostesienien, rengaslaikun, ohran verkkolaikun, vehnän ruskolaikun (Septoria ) ja vehnän lehtilaikun torjunnassa kasvusto ruiskutetaan ensimmäisten tautilaikkujen ilmestyttyä. Käyttömäärä viljoille on 0,5 l tai jaettuna 0,25 + 0,25 l/ha sekoitettuna 200 – 400 litraan vettä.
Jaetussa käytössä sopiva ruiskutuksen väli on noin kaksi viikkoa. Jälkimmäinen ruiskutus jaetussa käytössä voidaan jättää tekemättä silloin kun uhkaa taudeista ei ole.

Syys- ja kevätvehnästä härmää torjutaan pensomisen lopulta tähkälletulovaiheeseen saakka taudin esiintymisestä riippuen. Laikkutautien paras torjunta-ajankohta on yleensä tähkälletulovaiheessa. Ohralla härmän, verkko- tai rengaslaikun torjunta suoritetaan tavallisesti korrenkasvun aikana. Kauralla ja rukiilla käsittely tehdään tarvittaessa korrenkasvun aikana.

Kaikkia viljoja voidaan tautiepidemian uhatessa käsitellä tähkälletulon jälkeenkin kukinnan alkamiseen saakka varoajan puitteissa.

Sokerijuurikas:

Ruiskutus tehdään ensimmäisten Ramularia-laikkujen ilmestyttyä lehtiin, kuitenkin viimeistään elokuun alussa.
Uusintakäsittely tarvittaessa 2 – 3 viikon kuluessa. Käyttömäärä on 0,5 l/ha.

Golfkenttien nurmikot:

Ensimmäinen torjuntakäsittely tehdään lehtilaikkujen ilmestyessä. Käyttömäärä on 0,5 l/ha.

Havupuiden taimitarhat:

Männynversosurman torjumiseksi taimet ruiskutetaan kolmen viikon välein 15.7-15.9 välisenä aikana. Talvituhosienten torjunnassa käsittely tulisi tehdä mahdollisimman myöhään syksyllä, kuitenkin ennen pysyvän lumen tuloa. Käyttömäärä on 0,5 l/ha sekoitettuna 400 litraan vettä.

Käytössä huomattavaa:

Varoaika 35 vrk. Sokerijuurikkaan naattien käyttö rehuksi on kielletty. Valmistetta ei saa käyttää viljoilla kukinnan alkamisen jälkeen.

Ympäristörajoitukset

Pakkaus/tukkupakkaus:

5 l / 4 kpl.

Valmistaja:

Makteshim-Agan Holland B.V.

Lue aina pakkauksen täydellinen käyttöohje ja noudata sitä!