Targa Super

Valikoiva valmiste juolavehnän, hukkakauran ja eräiden muiden heinämäisten rikkakasvien hävittämiseen leveälehtisestä kasvustosta kesällä kasvukauden aikana.

  • nopea teho
  • hellävarainen viljelykasveille
  • toimii vaikeissakin ruiskutusoloissa
  • hyvä kestovaikutus
  • tehoaa myös kylänurmikkaan sen 1-lehtiasteella

Tehoaineet:

kvitsalofoppi-P-etyyli 50 g/l

Targa Super vaikuttaa rikkakasveihin ainoastaan lehtien kautta, josta se kulkeutuu juurakkoon. Juolavehnän torjunnassa torjunta-aika vaihtelee vuosittain kasvukauden edistymisen, maan muokkauksen ja kasvupaikan mukaan. Paras ruiskutusaika varmistetaan tutkimalla juolavehnän juurakoiden silmujen kehittymistä. Paras ruiskutusaika on, kun maavarsien silmuista kehittyvät uudet versot ovat 2-3 cm pituisia. Tällöin juolavehnässä on 4-6 lehteä ja sillä on korkeutta 20-30 cm. Ruiskutuksen jälkeen tehoaine imeytyy nopeasti kasvin sisään ja valmiste on sateen kestävä tunnin kuluttua ruiskutuksesta. Juolavehnän kasvu pysähtyy ruiskutushetkeen ja viikon kuluttua alkaa juolavehnän lehdissä näkyä värimuuutoksia.

Käyttö ja käyttömäärät:

Targa Super on hyväksytty heinämäisten rikkakasvien torjuntaan seuraavien kasvien viljelyksiltä: herne, peruna, rapsi, rypsi, sinappi, sokerijuurikas, apilan ja puna- nadan siemenviljelykset, istukas- ja kylvösipuli, purjo, porkkana, punajuurikas, lanttu, mukulaselleri, palsternakka, kaali, tattari, kumina, pellava, hedelmäpuut, herukka, mansikka, vadelma, karviaismarja, mesimarja, pensasmustikka, tyrni, ruusumarja sekä koristepuut ja -pensaat.

Juolavehnän torjunta: Sokerijuurikas, vaihtoehto 1: Ensimmäinen ruiskutus tehdään juolavehnän 4-5 lehtiasteella käyttömäärällä 2,0 l/ha + Sito Pus 0,2 l/ha.
Toinen ruiskutus tehdään n. 3 viikon kuluttua, ennen kasvuston sulkeutumista, mikäli uusia juolavehnän versoja tulee pintaan. Käyttömäärällä 2,0 l/ha + Sito Plus 0,2 l/ha.

Sokerijuurikas, vaihtoehto 2, hyvät ruiskutusolosuhteet:
Ensimmäinen ruiskutus tehdään juolavehnän 3-5 lehtiasteella käyttömäärällä 1,5 l/ha + Sito Pus 0,2 l/ha.
Toinen ruiskutus tehdään n. 3 viikon kuluttua, ennen kasvuston sulkeutumista, käyttömäärällä 1,5 l/ha + Sito Plus 0,2 l/ha.

Herne, peruna, rapsi ja rypsi:
Käyttömäärä 2,5 - 3,0 l/ha tai 2,0 l/ha + Sito Plus 0,2 l/ha 

Porkkana, punajuurikas, lanttu, kaali, istukas- ja kylvösipuli, purjo, mukulaselleri, palsternakka, pellava, kumina, sinappi ja tattari:
Käyttömäärä 3,0 l/ha 

Apila ja punanata:
Käyttömäärä 3,0-4,0 l/ha

Mansikka ja mesimarja:
Käyttömäärä 3,0 l/ha 
Mansikka käsitellään taimet suojaten mieluiten juuri ennen kukintaa, jolloin juolavehnään saadaan paras mahdollinen teho, tai vaihtoehtoisesti kokoalakäsittelynä heti sadonkorjuun jälkeen.

Herukkapensaat, karviainen, vadelma, pensasmustikka, tyrni, ruusunmarjahedelmäpuut, koriste- pensaat ja -puut:
Käyttömäärä 3,0-4,0 l/ha
Oikea ruiskutusajankohta, jos maata ei ole muokattu, on toukokuun jälkipuoliskolla.

Hukkakaura ja muut yksivuotiset heinät: Kaikilla edellä mainituilla kasveilla käyttömäärä 1,5 l/ha tai vaihtoehtoisesti 1,0 l/ha + Sito Plus 0,2 l/ha. Hukkakaura torjutaan sen ollessa pensomisen lopussa tai viimeistään korrenkasvun alussa. Kylänurmikkaan saadaan paras teho, kun siinä on enintään 2 lehteä. 

Vesimäärä:

Vettä käytetään 200-300 l/ha. 

Käytössä huomattavaa:

Alinta ohjeenmukaista käyttömäärää suositellaan vain torjunnan kannalta erityisen suotuisissa olosuhteissa; lämpimällä ja kostealla säällä, kun ilman suhteellinen kosteus on yli 70 % ja kasvusto on hyvässä kasvussa. Kaikkien koristepuiden ja -pensaiden kestävyyttä eri kasvuoloissa ei voi taata, minkä vuoksi on syytä testata valmistetta ensin pienellä alalla. Kukkivia koristekasveja ei saa vioitusvaaran takia ruiskuttaa.
Viljelysten multaus tai haraus 10 vrk ennen tai jälkeen ruiskutusta heikentää tehoa juolavehnään. Kuivuudesta, kylmyydestä tai muusta syystä kärsivää kasvustoa ei pidä ruiskuttaa.

Valmistetta ei saa käyttää palkoineen korjattavalla herneellä.
Rypsi ja rapsi on ruiskutettava ennen kukkavarren pituuskasvun alkamista.
Marjapensaat on ruiskutettava ennen raakileiden muodostumista.

Varoajat:
Lanttu, sokerijuurikas ja kaali 65 vrk
Porkkana ja punajuurikas 56 vrk
Kukka- ja parsakaali, palsternakka, mukula-selleri, purjo, istukas- ja kylvösipuli, peruna, herne, sinappi, pellava, tattari, kumina ja hedelmäpuut 45 vrk.
Herne 30 vrk.
Mansikka 21 vrk.

Ympäristörajoitukset

Pakkaus/tukkupakkaus:

5 l / 4 kpl

Valmistaja:

Nissan Chemical Europe S.A.R.L.

Lue aina pakkauksen täydellinen käyttöohje ja noudata sitä!