Sopimusviljelijä

Raision sopimusviljelyllä on pitkäaikaiset perinteet. Se alkoi noin 75 vuotta sitten  kun varsinaissuomalaiset viljelijät yhteistoimin perustivat myllyn jauhamaan paikallisten viljelijöiden vehnäsatoa. Myöhemmin 1950-luvulla sopimuskasveiksi tulivat myös mallasohra ja öljykasvit.

 

 

Raision sopimusviljelytoiminta on Suomessa uraa uurtavaa teollisuuden ja viljelijän yhteistyötä. Tänä päivänä toimintamme on laajentunut kattamaan lähes koko Suomen.

Raisioagro ja sopimusviljelijä tekevät keskenään sopimuksen, jossa viljelijä sitoutuu tuottamaan tiettyjä viljelykasveja sovituilla laatu-, hinta- ja toimitusehdoilla ja Raisioagro sitoutuu ostamaan sopimusehdot täyttävän sadon. Viljelysopimusten määrä mitoitetaan yksiköiden tarpeiden mukaan.

Sopimusviljely antaa viljelijälle mahdollisuuden myydä satonsa suoraan jalostavalle yritykselle. Sopimusviljely tarjoaa viljelijöille hinta- sekä muilta ehdoiltaan kilpailukykyisen sekä varman vaihtoehdon viljelykasvien toimituksille.


Raisioagron kylvösiementuotanto kattaa viljojen siementuotannon ja pakkaamisen. Siementen kunnostus ja pakkaus tapahtuu pääasiassa osakkuusyrityksessämme Vihervakka Oy:ssä Pöytyällä.

Siemenviljelysopimuksia teemme useista eri viljalajeista ja lajikkeista. Olemme aloittaneet myös timotein siemenviljelyttämisen. Mikäli haluat siemenviljelijäksemme, ota yhteyttä viljat@raisio.com osoitteeseen ja kerro mitä viljelykasvilajia haluaisit viljellä.