Puma Extra

Hukkakauran ja luohon torjuntaan ohra-, vehnä-, ruis- ja ruisvehnäviljelyksiltä. 

  • erinomainen teho
  • sallittu pohjavesialueilla

Tehoaine:  

Fenoksaproppi-P-etyyli 75 g/l.

Puma Extra vaikuttaa pelkästään lehtien kautta. Noin viikon kuluttua ruiskutuksesta kasvin lehdet alkavat muuttua violetin ruskeiksi. Kahden viikon kuluttua hukkakaura on kuollut.

Käyttö ja käyttömäärä:

Oikea ruiskutusajankohta on viljan pensomisen alusta korrenkasvun alkuun 1-solmuasteelle. Korrenkasvun jälkeen tehty ruiskutus voi vaalentaa kasvustoa, joten tätä on vältettävä.

Oikea käyttömäärä on 1,0-1,2 l/ha kevätviljoilla ja 0,8-1,2 l/ha syysviljoilla.

Käytä suurinta annostasoa myöhään ruiskutettaessa. Vesimäärä 200-400 l/ha. Suurinta määrää käytetään kun kasvusto on korkeaa ja tiheää. Valmiste on sateenkestävä n. 1 tunnissa. 1-2 dl/ha kiinnite on aina lisättävä kuivalla/kylmällä ilmalla sekä tankkiseoksissa.

Suositeltu ruiskutusväli on n. 7-10 vrk. käytettäessä esim. fenoksihappoja.

Käytössä huomattavaa:

Sateenkesto 1 h.

Vesimäärä 200-400 l/ha. Tehoaa myös luohoon. Viljan 1-solmuvaiheen jälkeisiä ruiskutuksia tulee välttää. Vältä ruiskutusta auringonpaisteella.

 Torjuttaessa samalta lohkolta normaalien leveälehtisten rikkojen lisäksi ohdaketta, valvattia ja hukkakauraa, voidaan Puma Extra ruiskuttaa ensimmäiseksi pensomisen puolivälissä-loppuvaiheessa. Tämän jälkeen ruiskutetaan 5-7 päivän kuluttua ohdakkeeseen ja valvattiin tehoavalla aineella tai aineyhdistelmällä (esimerkiksi Sekator 75-100 ml/ha +MCPA 1 l/ha) korrenkasvun alussa. Puma Extra voidaan ruiskuttaa ensimmäisenä myös silloin kun hukkakauran ja leveälehtisten rikkojen torjunta uhkaa siirtyä normaalia myöhemmäksi.


Ei suositella käytettäväksi suojaviljoille. Etenkin timotei, koiranheinä ja nurmikat ovat herkkiä. Sen sijaan apila, nurmi- ja punanata sekä italian- ja englanninraiheinä kestävät normaalisti paremmin.

Pumalla voit ruiskuttaa pohjavesialueilla. Suojaetäisyys vesistöön 15 m.

Ympäristörajoitukset

Pakkaus/tukkupakkaus:

5 l/4 kpl

Valmistaja: 

Bayer CropScience

Lue aina pakkauksen täydellinen käyttöohje ja noudata sitä!