Proline

Uuden sukupolven laajatehoinen triatsolivalmiste viljojen tautitorjuntaan.

  • laajatehoinen
  • tehoaa myös punahomeeseen ja lumihomeeseen
  • tehoaa rypsin ja rapsin pahkahomeeseen
  • toimii tehokkaasti yksinäänkin
  • sallittu pohjavesialueilla ja peräkkäisinä vuosina
  • suojaa uutta kasvua

Tehoaine:

Protiokonatsoli 250 g/l

Proline soveltuu härmän, ruostetautien ja ränsistymistä edistävien homesienten torjuntaan kaikilla viljalajeilla, ruskolaikun, syysvehnänharmaalaikkutaudin ja vehnänlehtilaikkutaudin, tyvilaikun torjuntaan syys- ja kevätvehnällä, verkkolaikun ja rengaslaikun torjuntaan ohralla, kauranlehtilaikun torjuntaan kauralla, tähkäfusariumin torjuntaan vehnällä, ohralla, kauralla sekä syys- ja kevätvehnällä, rengaslaikun torjuntaan rukiilla ja ruisvehnällä, lumihomeen torjuntaan syysviljoilla sekä pahkahomeen, harmaahomeen ja laikkutaudin torjuntaan rypsillä ja rapsilla.

Käyttö ja käyttömäärät:

Viljakasvusto ruiskutetaan ensimmäisten taudinoireiden ilmestyttyä. Viljoilla käyttömäärä on 0,2-0,8 l/ha ruiskutuskerta tai jaetussa käsittelyssä 0,2-0,4 + 0,2-0,4 l/ha. Ohra ja kaura on yleensä kannattavinta ruiskuttaa lippulehtiasteella ja vehnä tähkän ollessa näkyvissä.

Tähkäfusarioosin eli punahomeen torjunnassa ruiskutus tehdään kukinnan alkaessa. Käyttömäärä 0,4-0,8 l/ha.

Lumihomeen torjunnassa ruiskutus tehdään syksyllä kasvukauden päättyessä lämpötilan ollessa >0°C kun oraiden kasvu hidastuu. Käyttömäärä 0,4-0,8 l/ha.

Rypsi- tai rapsikasvustot ruiskutetaan täyden kukinnan aikana. Valmistetta käytetään 0,7 l/ha. Vesimäärä on 150-300 l/ha.

Käytössä huomattavaa:

Varoaika 35 vrk viljoilla ja 56 vrk öljykasveilla. Valmistetta ei saa käyttää viljoilla kukinnan alkamisen jälkeen.

Valmistetta voidaan ruiskuttaa pohjavesialueilla ja peräkkäisinä vuosina. Valmiste on sateenkestävä 1-2 tunnin kuluttua ruiskutuksesta. Ei saa käyttää 25 metriä lähempänä vesistöjä.

Ympäristörajoitukset

Pakkaus/tukkupakkaus:

5 l / 4 kpl.

Valmistaja: 

Bayer CropScience

Lue aina pakkauksen täydellinen käyttöohje ja noudata sitä!