Näytteiden analysointi

Raisioagro analysoi itse tai teettää analysoinnin viljelykasvien näytteenoton toimituspaikoissa. Näytteet ovat joko tehtaille saapuvien erien vastaanottonäytteitä tai etukäteen viljelykasvien laadun selvittämiseksi lähetettyjä esinäytteitä.


Esinäytetutkimuksen tai vastaanoton yhteydessä tehtävien määritysten tarkoituksena on ohjata oikeanlaatuinen vilja eri tuotantolaitosten raaka-aineeksi.


Vastaanoton yhteydessä viljalaboratoriossa varmistetaan paitsi viljaerän käyttölaatu myös sen kauppakuntoisuus ja samalla saadaan hinnoittelussa tarvittavat analyysitulokset.

 

Viljan esinäytteen lähetysohjeet

Viljan esinäytteen pitää edustaa myytäviä toimituseriä mahdollisimman hyvin. Toimitetun erän lopullinen hinnoitteluperuste määräytyy kuitenkin vastaanottonäytteen perusteella.

 

Kirjoita jokaiseen näytepussiin yhteystietosi (nimi, osoite, puhelinnumero, sähköpostiosoite), näytteen edustama kilomäärä sekä näyte-erän varasto- tai muu tunnistetieto. Sopiva näytekoko on noin litra ja se voi edustaa maksimissaan noin 40 000 kilon erää.

 

Pakkaa näytteet tiiviiseen pussiin. Mikäli tarvitset näytepusseja, pyydä niitä sähköpostitse: viljat@raisio.com. Lähetä vehnän ja mallasohran esinäytteet osoitteeseen Ravintoraisio Oy, Myllyn laboratorio, PL 101, 21201 Raisio. Suurimokauran ja rukiin esinäytteet osoitteeseen Ravintoraisio Oy, Myllyn laboratorio, PL 9, 37101 Nokia.

 

Lisätietoja Raisioagron asiakkuusvastaavilta.