Nuolu-Melli kivennäiset lehmille ja nuorkarjalle

Nuolu-Melli-kivennäisarja helpottaa ruokintaa erityisesti pihatossa. Maittava ja melassoitu kivennäissanko on helppo sijoittaa umpilehmien sekä lypsävien tai kasvavien osastolle. Sarjasta löytyy ummessaolevien oma erityiskivennäinen sekä lypsylehmille tarkoitetut kalsium ja magnesiumkivennäiset.


Nuolu-Mellit sisältävät kivennäisten lisäksi hivenaineet ja vitamiineja sekä erityisravinteita kuten umpilehmien anionisuolat ja laidunkivennäisen zeoliitti. Osa kivennäisistä ja hivenaineista on lisätty orgaanisessa muodossa.

 

Umpilehmien erityiskivennäinen

Ummessaolevien lehmien kivennäis- ja vitamiiniruokinta on usein ongelmallista järjestää pihatossa. Nuolu-Melli Umpi on umpilehmien oma kivennäissanko, jossa on mukana kivennäiset, hivenaineet vitamiinit sekä anionisuolat.
Uudessa maittavassa kivennäissangossa on kaikki ravinteet joita umpilehmä säilörehun ohella tarvitsee, kun sitä pidetään vapaasti tarjolla umpilehmien osastolla.

 

Maittava melassi varmistaa, että kivennäinen myös syödään. Umpeen menevä lehmä ei normaalisti saa väkirehua lainkaan, joten kivennäisen tulee sisältää myös kaikki vitamiinit ja hivenaineet.


Syöntimääräksi riittää 100-150g/pv lehmää kohden.Nuolu-Melli Umpi sisältää E-vitamiinia peräti 4500 mg/kg ja seleeniä 60 mg/kg, joten vastustuskykyä varten ei tarvitse antaa näitä valmisteita erikseen. Osa seleenistä sekä sinkistä on orgaanisessa muodossa. E-vitamiini vähentää poikivan lehmän utaretulehdusten sekä jälkeisten jäämisen riskiä. Nuolu-Melli Umpi sisältää anionisuoloja, joiden on todettu vähentävän poikimahalvauksen riskiä.

 

Erityisesti kalsium- ja kaliumpitoisen karkearehun ohella anionisuoloista on hyötyä. Magnesiumkloridi ja kalsiumsulfaatti toimivat anionisuoloina, joiden avulla anioni-kationitase on saatu tasolle -500 meq/kg. Anionisuoloja ei pidä antaa enää lypsykaudella, joten lypsävien osastoon kannattaa laittaa Nuolu-Melli Kalsium. Nuolu-Melli Umpi sopii sekä lypsylehmille että emolehmille ennen poikimista.

Laitumelle Nuolu-Melli Magnesium


Laidunkauden Nuolu-Mellisanko sisältää runsaasti hyvin imeytyvää magnesiumia, josta osa on kelaattimuodossa. Lisäksi tuote sisältää zeoliittia, joka tasapainottaa hyvin valkuaispitoisen ruohon aiheuttamaa ammoniakkikuormaa.
Lypsävien Nuolu-Mellien syöntitarve riippuu perusväkirehusta.

Täysrehuruokinnallakin voidaan laittaa sanko lehmien osastolle. Tällöin syöntimääräksi riittää 50 g/pv. Vilja-puolitiivisteruokinnalla tarvitaan 150-200 g/pv. Jos väkirehuna on pelkkä vilja+rypsi, tarvitaan 150-200 g Nuolu-Melliä + 150 g Kalsium-Melli TMR:ä. Nuorkarjalle riittää pienemmät määrät.

Lypsäville ja kasvaville Nuolu-Melli Kalsium


Kalsiumpitoinen Nuolu-Melli sopii pihattolehmien lypsykauden kivennäiseksi. Sitä voidaan antaa myös imettäville emolehmille, nuorelle karjalle sekä lampaille ja hevosille. Tuotteessa on myös A-, D- ja E-vitamiinia sekä hivenaineet. Maittava melassi tuo myös pötsimikrobeille energiaa. Nuolu-Melli Kalsium sopii myös luomutuotantoon.