Matrigon 72 SG

Leveälehtisten rikkakasvien torjuntaan sokeri-, rehu- ja punajuurikasviljelyksiltä, rypsi-, rapsi- ja mansikkaviljelyksiltä, maissilta, heinien siemenviljelyksiltä, nurmilta ja laitumilta sekä puuvartisten kasvien taimitarhoilta ja istutuksilta.

  • erikoisaine erikoiskasveille
  • kulkeutuu juuriin – tehoaa ohdakkeeseen ja valvattiin
  • sallittu pohjavesialueilla

Tehoaine:

klopyralidi 720 g/kg

Käyttö ja käyttömäärät:

Kevätrypsi ja –rapsi:         140-165 g/ha

Syysrypsi- ja rapsi             165 g/ha

Maissi                                 110-165 g/ha

Sokerijuurikas                    140-165 g/ha

Vesimäärä 100-300 l/ha.

Käytössä huomattavaa:

Haitallista useille viljelykasveille. Ohdakkeen on oltava hyvässä kasvussa ruiskutushetkellä. Ruiskutettaessa on varottava tuulikulkeumaa erityisesti siemenperunaviljelysten läheisyydessä. Käytön jälkeen ruisku on pestävä perusteellisesti. Seuraavat viljelykasvit ovat arkoja Matrigonille: peruna ja tomaatti; herneet, papu ja muut palkokasvit; porkkana ja muut sarjakukkaiset; salaatti ja muut mykerökukkaiset. Eräät mansikkalajikkeet (esim. Korona) ovat herkkiä Matrigonille, joten valmistetta on syytä testata ensin pienellä alalla. Matrigon on sateenkestävä 6 tunnin kuluttua ruiskutuksesta.

Matrigon 72 SG:tä ei saa ruiskuttaa yhdessä nestemäisen typpilannoitteen eikä Safari-valmisteen kanssa, mikäli tavoitellaan tehoa ohdakkeisiin tai valvattiin. Siinä tapauksessa Matrigon 72 SG on ruiskutettava 4 päivää ennen tai 14 pv jälkeen Safari-käsittelyn, koska on tärkeätä että ohdakkeet ja valvatit ovat hyvässä kasvussa. Saunakukan optimaaliseen torjuntaan voidaan sitä vastoin suositella sekoittamista Safarin kanssa; noudata Sokerijuurikkaan Tutkimuskeskuksen suosituksia.

Matrigon 72SG-valmistetta voi ruiskuttaa tankkiseoksena useimpien muiden kasvinsuojeluaineiden ja hivenravinteiden sekä öljyjen ja kiinnitteiden kanssa, mikäli niiden suositeltava käyttöajankohta sopii yhteen.

Ympäristörajoitukset

Pakkaus/tukkupakkaus:

500 kg / 10 kpl (viime vuotinen varasto)

1 kg/10 kpl

Valmistaja: 

Dow Agro Science