Luomuviljat

Luomuviljakaupasta tai muista luomuviljoihin liittyvissä asioissa voit ottaa yhteyttä asiakkuusvastaavaasi tai lähettää sähköpostia.

 

 

Luomuviljan vastaanotto

Elintarvikeviljoista kannattaa lähettää näyte etukäteen. Luomurehuviljoja ja valkuaiskasveja voi toimittaa myös ilman ennakkonäytettä. Luomurehuviljoista voi lähettää esinäytteen, jos epäilee ettei laatu täytä vastaanottovaatimuksia.

Luomusuurimokauran esinäytteet lähetetään analysoitaviksi Nokian myllyn laboratorioon. Muiden luomuviljojen näytteet analysoidaan Ravintoraisio Oy:n laboratoriossa Raisiossa.Luomuviljojen vastaanottopaikat voivat vaihdella satokauden aikana. Viljelykasvien hintataulukosta löydät ajantasaisen tiedon vastaanottopaikoista.

Luomuviljojen ja -valkuaiskasvien perushinnat noteerataan päivittäin paikkakuntakohtaisesti. Hintanoteeraukset löydät Viljelykasvien hintataulukosta. Laatuhinnoittelu tapahtuu tavanomaisten viljojen ja valkuaiskasvien taulukoiden mukaan.

Luomuviljoja tai - valkuaiskasveja toimitettaessa pitää olla kuormakirja mukana, josta selviää toimittajan ja kuorman tiedot. Kaikissa toimituksissa käytetään kuormakirjana Viljapassia.

Raisioagron viljapassi ja Viljapassin täyttöohje

 

Luomuviljojen sopimustuotanto

Laadukkaan luomuraaka-aineen hankinnan turvaamiseksi Raisioagro tekee viljelysopimuksia luomumyllyvehnästä, luomusuurimokaurasta, rehuviljoista (luomuohra, luomukaura, luomuvehnä) ja luomuvalkuaiskasveista (luomuhärkäpapu).

Luomuviljojen laatuvaatimukset ovat pääsääntöisesti samat kuin tavanomaisten viljojen laatuvaatimukset. Kun luomuvilja käytetään elintarvikkeiden tai korkealaatuisten rehujen valmistukseen, käyttötarkoitus asettaa laatuvaatimukset myös luomuraaka-aineelle.