Raisioagron lammasrehut

 

Lampaan ruokinta perustuu hyvälaatuiseen karkearehuun. Täydennysrehujen osuus vaihtelee tuotantovaiheen mukaan. Imettävä uuhi tarvitsee valkuaista energian ohella kun taas joutilas pärjää hyvälaatuisella esikuivatulla säilörehulla. Karitsa tarvitsee valkuaista ja energiaa ylläpidon lisäksi kasvuunsa. Kivennäisiä lammas tarvitsee aina. Heinän, säilörehun tai viljan kivennäiset eivät riitä.

Alla koottuna Raisioagron täydennysrehut lampaille, joilla voidaan täydentää tilan omaa viljaa ja karkearehua. 

 

 

 

Valkuaista Opti 34 -tiivisteestä

Opti 34 tiiviste on erinomainen valkuaistäydennysrehu lampaalle. Valkuainen on peräisin lämpökäsitellystä rypsirouheesta, jossa on runsaasti ohitusvalkuaista, OIV:ta. Tiiviste sopii heinän oheen ja erilaisille säilörehulaaduille, koska annosmäärää muuttamalla voidaan saavuttaa helposti haluttu valkuaistaso. Hyvä maittavuus ja rakeinen olomuoto edesauttavat syömistä, yksikään rae ei jää syömättä. Pakkaus irto, 1000 kg ssk ja 20 kg sk.

 

Lammas-Mellistä tarvittavat kivennäiset

Lammas-Melli on mureinen yleiskivennäinen niin karitsoille kuin imettäville ja kantaville lampaille. Kivennäinen sisältää lampaiden tarvitsemat kivennäiset, hivenaineet ja vitamiinit. Osa seleenistä on korvattu hyvin imeytyvällä orgaanisella seleenillä. Kivennäiseen ei ole lisätty kuparia. Lammas-Melliä voidaan käyttää myös luomutuotannossa. Pakkaus 20 kg sk.

 

Nuolu-Melleistä lisää kivennäisiä

Nuolu-Melli Kalsiumista lammas saa kalsiumin lisäksi myös fosforia ja magnesiumia. Raaka-ainekoostumus on suunniteltu niin, että sitä voi käyttää myös luomutuotannossa. Nuolu-Melli Magnesium sopii varsinkin laitumella oleville lampaille. Osa magnesiumista on kelaattimuodossa, jonka avulla magnesiumin hyväksikäyttöä saadaan parannettua. Kelaatit eivät ole sallittuja luomutuotannossa, joten tuote soveltuu ainoastaan tavanomaiseen tuotantoon.

Nuolu-Melli sankojen paino on 20kg ja riitto 25 lampaalle.

 

Muista myös suolakivet

Melli suolakiviä kannattaa olla jatkuvasti lampaiden saatavilla. Kivessä on keskellä reikä, josta se on helppo ripustaa sopivaan paikkaan nuoltavaksi. Melli suolakivilava sisältää 24 kappaletta suolakiviä á 10 kg.

 

Vitamiinilisäksi sopii Vita-Melli Se-E

Rakeinen Vita-Melli Se-E on E-vitamiinia ja seleeniä sisältävä vitamiinitäydennysrehu.. Seleeni on 100 % orgaanista seleeniä. E-vitamiinin lisäksi siinä on A- ja D-vitamiinia. Vitamiinitäydennystä suositellaan muutostilanteissa esim. karitsoinnin yhteydessä tai vieroituksen aikana. Lampaille annostus on 20 g/pv. Säkki painaa 20 kg.

 

Nopeasti energiaa Raisioagro Ketoosi-pastasta

Raisioagro Ketoosi-pasta on tehokas ja nopeavaikutteinen energiapommi. Sen sisältämä propyleeniglykoli nostaa nopeasti veren sokeripitoisuutta ja kohentaa lampaan ruokahalua karitsoinnin jälkeen. Annostus lampaille 1/3 tuubia 2-3 kertaa päivässä. Pakkauksessa on 24 tuubia.

 

Apua pötsivaivoihin

Jauheinen Pötsi-Melli sisältää soodan lisäksi elävää hiivaa. Sooda vaikuttaa suoraan happoihin neutralisoiden pötsin pH:ta. Elävä hiiva vähentää maitohapon muodostumista ja stimuloi maitohappoa käyttävien mikrobien kasvua nostaen samalla pötsin pH:ta. Pötsin mikrobitoiminta tehostuu ja rehun hyväksikäyttö paranee. Pötsi-Melliä voidaan antaa lampaalle 10-15 g/pv. Säkkikoko on 30 kg.

 

Äkilliset väkirehulisäykset voivat aiheuttaa lampaille hapanpötsioireita. Raisioagro Sooda-pasta sisältää nimensä mukaisesti soodaa, joka neutralisoi pötsin happamuutta nopeasti. Annostus on ½ tuubia kaksi kertaa päivässä 2-4 päivän ajan. Yksi laatikko sisältää 6 tuubia.