Erikoisviljat

 

Erikoisviljoiksi kutsutaan viljoja, joiden laatuvaatimukset tai viljelykäytäntö poikkeaa tavanomaisesti tuotetuista viljasta. Erikoisviljojen tuotanto on aina sopimustuotantoa ja usein viljelijöiden joukko on rajattu. Raisioagron viljelyttämiä erikoisviljoja ovat mm. puhdaskaura ja kuitukaura. Myös erikoismallasohralajikkeiden viljely voidaan katsoa erikoistuotannoksi.

Luonnonmukaisesti tuotettujen viljojen eli luomuviljojen tuotanto on sekä meillä, että maailmalla lisääntynyt voimakkaasti viime vuosien aikana. Mistään pikkuluokan erikoisviljatuotannosta ei siis ole enää kyse. Raision tuotevalikoimissa luomutuotteita on ollut jo muutaman vuoden ajan ja koko ajan tuotevalikoima on laajentunut. Myös luomuviljojen hankinta on sitä kautta kasvanut ja kasvaa edelleen.

Erikois- ja luomuviljojen käyttö on suhteessa vaatimatonta verrattuna myllyvehnään, suurimokauraan tai rehuviljoihin ja siksi myös niitä tuottavien viljelijöiden joukko on suhteellisen pieni. Aina kuitenkin tarvitaan uusia innokkaita ja asiaan paneutuvia viljelijöitä. Jos sinua kiinnostaa erikoisviljojen viljely, ota yhteyttä asiakkuusvastaavaasi.