Melli-kivennäiset ja Melli-erikoisrehut

Nyt vietetään hyvinvoinnin juhlaa!

Suomen maittavin Melli-kivennäisperhe on rakennettu kolmen vuosikymmenen aikana lehmien hyvinvoinnin, terveyden ja hedelmällisyyden tueksi.


Melli-sarjasta on helppo valita sopiva vaihtoehto lehmän jokaiseen tarpeeseen tuotosvaiheesta tai ruokintatekniikasta riippumatta – nyt voidaan viettää hyvinvoinnin juhlaa.

 

 

Raisioagrolla on nyt entistä tehokkaampia Mellejä. Kivennäisten sisältö vastaa korkeatuottoisten lehmien tarpeita eri tuotantovaiheissa. Melli-kivennäisiä saa sekä täyskivennäisinä että rakeisena. Mellit sopivat joka tuotantosuunnalle, suurin osa myös luomutuotantoon.
 

Melli-erikoisrehut ovat erikoistilanteiden tuotteita. Varsinkin poikimisen aikaan ja herutuskaudella syntyy tilanteita, joihin tarvitaan erityisapua. Melli-erikoisrehuista löytyy ratkaisu lisääntyneeseen energia- ja vitamiinitarpeeseen tai pötsin pH:n tasapainottamiseen.  

 

Melli-kivennäiset ovat oikea valinta karjallesi, jos hedelmällisyys, sorkka- ja utareterveys sekä lehmien pitkäikäisyys ovat sinulle tärkeitä asioita.

Tutustu Melli-valitsimeen

 

UUTTA! Aseto-Mellejä nyt myös robotille

Tutta Aseto-Melli on saanut rinnalleen rakeisen Aseto-Melli Robon ja Aseto-Melli Energialiuoksen. Molemmat uutuudet sopivat annettavaksi robotille normaalin robottirehun rinnalle.

Kaikkia Aseto-Mellejä yhdistää runsas propyleeniglykolipitoisuus ja hayvä maittavuus. Lehmät saavat käyttökelpoista energiaa tiiviissä muodossa.

 

 

Uudet Hypo-Mellit mullistavat umpikauden kivennäisruokinnan

Raisioagron uudet umpikaudenkivennäiset Umpi-Melli HyPo TMR ja Tunnu-Melli HyPo tukevat hyvää poikimista ja auttavat ehkäisemään piilevää hypokalsemiaa. Ne sisältävät ainionisuoloja, jotka muuttavat umpikauden ruokinnan anionivoittoisaksi. Poikimisen jälkeen veren kalsiumpitoisuus nousee nopeasti, mikä estää poikimahalvausta ja hypokalsemiaa.

 

Kivennäisissä on lisäksi erittäin korkea E-vitamiinipitoisuus, hyvin imeytyvää magnesiumia sekä orgaanista seleeniä.  E-vitamiini ja orgaaninen seleeni parantavat vastustuskykyä ja hedelmällisyyttä sekä nopeuttavat stressistä selviämistä. Riittävä magnesiumin saanti umpikaudella on tärkeää lehmän hyvinvoinnin kannalta.

 

Jauheinen Umpi-Melli HyPo TMR sopii olomuodoltaan hyvin appeen joukkoon. Ummessa olevaa lehmää kohti annostus on vain 100-150 g/pv. Tunnu-Melli HyPo on rakeinen ja siten erillisruokintaan sopiva. Päiväannos on 200-300 g/pv/eläin.

 

 

Kiima-Melli pH 

Kiima-Melli pH on lypsykauden täyskivennäinen, joka sisältää kivennäisten ja vitamiinien lisäksi soodaa ja elävää hiivaa.

 

Orgaaniset hivenaineet sinkki, kupari, mangaania ja seleeni vaikuttavat positiivisesti hedelmällisyyteen. Runsas biotiinipitoisuus edistää sorkkaterveyttä ja korkea E-vitamiinitaso auttaa infektioita vastaan.

 

Sooda ja elävä hiiva täydentävät toisiaan. Sooda vaikuttaa suoraan happoihin: se neutraloi pötsiä ja vakauttaa pötsin pH:ta. Elävä hiiva vähentää maitohapon muodostumista ja stimuloi maitohappoa käyttävien mikrobien kasvua nostaen samalla pötsin pH:ta.

 

Kiima-Melli pH yksinkertaistaa ruokintaa, koska samalla kertaa rehuseokseen saadaan kivennäiset ja pötsin toimintaa tehostavat aineet. Jauheinen Kiima-Melli pH voidaan sekoittaa appeen joukkoon tai sitä voidaan antaa erikseen säilörehun päälle "top dressing"-menetelmällä.

 

Palko-Melli TMR sopii palkokasvisäilörehuille 

Palkokasvisäilörehujen kalsiumpitoisuus voi olla moninkertainen verrattuna nurmisäilörehuun. Kivennäisruokinnassa tämä on otettava huomioon, jottei liika kalsium häiritse muiden kivennäisten imeytymistä. Palko-Melli TMR on niukasti kalsiumia sisältävä lypsylehmien täyskivennäinen palkokasvisäilörehujen oheen. 

 

Palko-Melli TMR:ssä on runsaasti magnesiumia ja natriumia. Lisäksi kivennäinen
sisältää orgaanista seleeniä ja muita tarvittavia hivenaineita ja vitamiineja.
Palko-Melli TMR sopii sekoitettavaksi appeen joukkoon. Kivennäistä voidaan pitää vapaasti tarjolla tai annostella automaatilla. Tuote soveltuu myös luomutuotantoon.

Hede-Melli on tuhti hedelmällisyyskivennäinen

Hedelmällisyyden hallinta on suuri haaste karjakoon ja tuotosten kasvaessa. Uusi maittava Hede-Melli sisältää orgaanisia hievenaineita ja runsaasti biotiinia ja E-vitamiinia. Hede-Melli sopii erinomaisesti myös siemennysikää lähestyville hiehoille. Rakeinen olomuoto sopii hyvin erillisruokintaan.

Kiima-Melli TMR

Uusi Kiima-Melli TMR on hedelmällisyyttä tukeva täyskivennäinen. Se sisältää orgaanisia hivenaineita, runsaasti E-vitamiinia ja biotiinia. Jauheinen olomuoto sopii hyvin appeeseen. Sitä voidaan annostella myös "top dressing" tapaan.

Umpi-Melli TMR estää piilevää poikimahalvausta

Uusi Umpi-Melli TMR on umpikauden kalkiton täyskivennäinen. Se varmistaa ummessaolevan lehmän tasapainoisen kivennäisruokinnan 100 grammalla päivässä. Päiväannoksesta lehmä saa 1000 mg E-vitamiinia ja lisäksi orgaanista seleeniä. Koska se on täyskivennäinen, sen syönti ei nouse liian suureksi vapaalla annostelulla. Umpi-Melli TMR sopii myös luomutuotantoon.

Pötsi-Melli hellii pötsiä

Korkeatuottoisen lehmän terveysongelmat liittyvät usein pötsin happamoitumiseen. Uusi Pötsi-Melli sisältää soodaa ja elävää hiivaa. Pötsi-Melli varmistaa korkean tuotoksen, aktiiviset lehmät ja tehokkaan rehujen hyväksikäytön sekä ape- että erillisruokinnassa.