Decis Mega 50 EW

Tuhohyönteisten, kuten kirvojen, kahukärpäsen, ripsiäisten, rapsikuoriaisen, kärsäkkäiden, kirppojen, luteiden, kaali- ja herukkakoin, sääskien, hernekääriäisen, kaali-, porkkana-, sipuli- ja juurikaskärpäsen, porkkanakempin, kaali-, lanttu- ja naurisperhosen, ruskohaiskiaisen, vattukuoriaisen, karviaiskoisan, ansarijauhiaisen ja sienisääsken sekä punkkien, torjuntaan ristikukkaisilta öljykasvi-, vilja-, herne-, valkokaali-, punakaali-, kukkakaali-, savojinkaali-, ruusukaali-, parsakaali-, lanttu-, nauris-, porkkana-, keltasipuli- (eli ruokasipuli eli kepasipuli), punasipuli-, salottisipuli-, valkosipuli-, varhaissipuli-, purjo-, sokerijuurikas-, punajuurikas-, mansikka-, vadelma-, punaherukka-, mustaherukka-, valkoherukka- ja karviaisviljelyksiltä, sienimöistä sekä koristekasveista kasvihuoneessa ja avomaalla.

  • edullinen pyretroidi
  • nopeatehoinen
  • pienet käyttömäärät
  • sallittu pohjavesialueilla

Tehoaine: 

Deltametriini 50 g/l

Käyttö ja käyttömäärät:

Decis Mega 50 EW vaikuttaa tuholaisiin kosketusvaikutteisesti sekä kasvin kautta tuholaisen syödessä kasvia. Vioittaminen loppuu heti syönnin yhteydessä ja tuholainen kuolee jonkin ajan kuluttua. Valmisteella on myös tuholaisia karkottava vaikutus.


Ristikukkaiset öljykasvit:
- kirpat ja luteet taimettumisvaiheessa 0,05-0,1 l /ha
- rapsikuoriaiset ruusuke-nuppuvaiheessa 0,1-0,15 l/ha

Viljat:
- viljan kirvat 0,1 l/ha (valmistetta käytetään tuomikirvojen torjuntaan vain jos viruslevinnän vaara on ilmeinen)  kirvojen tullessa kasveihin.
- tähkä- ja vehnäsääski 0,1-0,2 l/ha tähkälletulovaiheessa
- kahukärpänen 0,15-0,2 l/ha kun kärpäsiä löytyy. Yleensä jo viljan 1-4 lehtiasteella.

Mansikka:
- vattukärsäkäs, luteet 0,125-0,25 l/ha ennen kukintaa

Herne:
- Hernekärsäkkääseen taimiasteella 0,1 - 0,2 l/ha
- Hernekääriäiseen ja -kirvaan kukinnan aikana 0,15-0,2 l/ha

Porkkana:
- Porkkanakemppiin kesä-heinäkuussa 0,1-0,2 l/ha
- Porkkanakärpäseen liimapyydysten perusteella 0,1-0,2 l/ha

Käytössä huomattavaa:

Kukkivaa kuminakasvustoa ei saa käsitellä. Mansikka, vadelma, puna-, musta- ja valkoherukka on käsiteltävä ennen kukintaa. Valmistetta saa käyttää rypsillä ja rapsilla, viljoilla, herneellä, kaaleilla, mansikalla ja herkkusienellä enintään kaksi ja porkkanalla, perunalla, sokeri- ja punajuurikkaalla, sipulilla, vadelmalla, puna- , musta- ja valkoherukalla ja karviaisella enintään kolme kertaa kasvukauden aikana.

Mehiläisvaroitus: Ei saa käyttää kukkivien kasvien käsittelyyn lukuunottamatta perunaa ja hernettä. Valmistetta ei saa käyttää eikä levitysvälineitä puhdistaa 25 m lähempänä vesistöjä.

Sateenkesto: 1 h

Varoaika:Normaalisti 7 vrk, katso varoajat myyntipäällystekstistä. Varoaika torjuntaeliöille on 8-12 viikkoa. Työhygieeninen varoaika on 1 vrk.

Ympäristörajoitukset

Pakkauskoko/ tukkupakkaus:

1 l/ 12 kpl

Valmistaja: 

Bayer CropScience

Lue aina pakkauksen täydellinen käyttöohje ja noudata sitä!