Takaisin

Uusia tuotteita lihakarja- ja emolehmätiloille

Tehokas ruokinta lyhentää lihanaudan kasvatusaikaa ja eläimet tulevat aikaisemmin haluttuun teuraspainoon. Nopea kiertonopeus parantaa kannattavuutta eläinpaikkaa ja vuotta kohti, koska eläimiä saadaan enemmän teuraaksi. Tehokkaan ruokinnan perusta on säilörehun ja väkirehun oikein mitoitettu käyttö vasikasta alkaen. 

 

OMA - tehty juuri sinulle

 

OMA-rehut, -kivennäiset tai -nurmiseokset suunnitellaan yksilöllisesti tilan tarpeiden mukaisesti. Ne sopivat  täsmällisesti tarkoitukseensa, helpottavat työtä, tuovat  kustannustehokkuutta ja tukevat tilan laatu- ja tulostavoitteita.

 

OMA-rehun tai -kivennäisen suunnitteluun tarvitsemme tiedot  käytettävistä rehuista ja niiden laaduista. Lisäksi tiedot  kasvutavoitteesta, rodusta ja ruokintatyypistä auttavat tarkentamaan  ruokintaa edelleen. Lihanaudan kasvukyky voidaan käyttää  täysimääräisesti hyväksi, kun rehun ravinteet ovat eläimen kasvun kannalta optimitasolla.

 

Rehun lisäksi voit suunnitella lohkoillesi sopivan nurmiseoksen. OMA-nurmiseokseen voit valita juuri ne siemenet ja siinä suhteessa kuin haluat. Minimitilausmäärä OMA-nurmiseoksessa on vain 300 kg.

 

Valitse oikea Melli-kivennäinen

 

Kasvaville lihanaudoille sopivat kalsiumkivennäiset ovat rakeinen  Mulli-Melli tai appeeseen sekoitettava jauheinen Kasvu-Melli TMR.

 

Emolehmille kannattaa umpikaudella antaa fosforipitoista Tunnu-Melli -makukivennäistä tai jauheista Umpi-Melli TMR:ää. Lypsykaudelle sopii fosforia sisältävä jauheinen Fosfori-Melli TMR.

 

Imettäville emolehmille sopivat hyvin rakeinen Lypsy-Melli tai Seleeni-Melli, jos seleenin saantia halutaan tehostaa orgaanisella seleenillä. Appeseen sopivat vastaavasti Kalsium-Melli TMR tai Seleeni-E-Melli TMR.

 

 

Opti 34 -tiiviste oman viljan rinnalle

 

Opti 34 –tiivisteellä voidaan maksimoida oman viljan käyttö. Tiiviste on tarpeen nuorelle naudalle riittävän

valkuaistason saavuttamiseen. Jos valitset Opti 32 Plus -tiivisteessä saat kivennäiset samassa paketissa.

 

Loppukasvatuksessa korkealaatuisen säilörehun rinnalle riittää painava vilja. Jos viljasta tulee niukkuutta, se täysin korvata Opti Viljalla, jonka energia-arvo on 12,9 MJ/kgka.

 

 

Mullin-Herkku 1 kasvattaa nuoria nautoja

 

Nuorella naudalla pötsin koko rajoittaa vielä syöntiä karkearehuvaltaisella dieetillä. Kasvupotentiaali kannattaa käyttää täysimääräisesti hyväksi antamalla energiapitoista Mullin-Herkku 1 -täysrehua.

 

Välikasvattamoissa Mullin-Herkku 1 voidaan antaa ensimmäisenä väkirehuna. Sen käyttöä voidaan jatkaa 4-6 kuukauden ikään asti. Jos viljaa on vähän, sitä voidaan käyttää puolitiivisteen tavoin.