Takaisin

Uusi Norra Menu -laskuri optimoi hevosen ruokinnan

Hevosten ruokinnassa haastavin aika on sisäruokintakausi. Raisioagro tuo markkinoille uuden internetin kautta toimivan palvelun, jolla heinäanalyysiin perustuen optimoidaan hevosten ruokinta. Digitalisoituva ruokintaosaaminen tukee näin hevosten terveyttä optimaalisen ruokintasuunnittelun kautta ja helpottaa ruokinnan onnistumista talleilla. Raisioagron asiantuntijatiimin kehittämä, heinäanalyysiin perustuva Norra Menu -ruokintalaskuri lanseerataan Suomessa lokakuussa hevosharrastajien ja kasvattajien käyttöön.

 

Ruokinnallisessa mielessä haastavin aika hevosen vuosikellossa on sisäruokintakausi, jolloin hevosen saaman energian, valkuaisen, sokerin ja kivennäisten saanti voi vaihdella runsaastikin. Koska karkearehun ravintoarvot vaihtelevat, terveydelle optimaalinen ruokinta edellyttää ehdottomasti tietoa karhearehun laadusta ja siihen optimoitua ruokinnan täydennystä. Heinäanalyysilla on erittäin suuri merkitys, koska laadullisia eroja ei voi aistinvaraisesti havaita.

 

Digijunaa ei pysäytä enää mikään

 

Digitalisaatio tarjoaa ratkaisuja myös hevosten ruokinnan optimointihaasteisiin. Norra Menu -nimeä kantava ruokintalaskuri yhdistää Raisioagron laajan ruokintaosaamisen ja hevosen perustiedoista koostuvan profiilin optimaaliseksi ruokintasuunnitelmaksi. Heinäanalyysiin ja hevosen perustietoihin perustuva laskuri-tyyppinen palvelu laskee tärkeimpien ravintoaineiden tarpeen ja saantimäärän, huomioiden erilaisten hevosten muuttuvat tarpeet. Helppokäyttöinen palvelu toimii internetin yli pilvipalveluna.

 

– Raisioagro on strategiansa mukaisesti kehittänyt palvelunsa digitalisoituneen maailman perustalle. Digitalisaatio mahdollistaa maailmanluokan ruokintaosaamisen skaalautumisen kaikkien saataville. Käytännössä nyt kaikki hevosenomistajat saavat hyödyn huippuluokan ruokintaosaamisesta, taustoittaa Raisioagron kehityspäällikkö Katri Virtanen uuden palvelun tarvetta.

 

– Käytännössä hevosen ruokaympyrä laukkaa pilveen. Internetissä toimiva Norra Menu -palvelu simuloi ravinnon optimaalista tarvetta erilaisilla karkearehuilla, mikä auttaa suunnittelemaan ja toteuttamaan terveyttä tukevan ja optimaalisen ruokinnan kulloisessakin vaiheessa, Virtanen jatkaa.

 

Varsalle kalsiumia, kilpahevoselle energiaa

 

Erilaisilla hevosilla ravintoaineiden tarpeet vaihtelevat suuresti. Varsat tarvitsevat runsaammin kalsiumia, siitostammat valkuaista ja kilpahevoset energiaa, kun taas alkuperäisrotuiset ponit pärjäävät lähes pelkällä heinällä.

 

Hevosille Suomen olosuhteisiin suunnitellun Raisioagron Norra-tuotesarjan ytimessä ovat hevosten terveyden ja hyvinvoinnin tukeminen sekä sairauksien ennaltaehkäisy. Norra-rehuissa on oikeassa suhteessa sekoitettuja kivennäis- ja hivenaineita, vahvoja puhtaita vitamiineja sekä raikkaita ja luonnollisia makuaineita.