Takaisin

Raisioagro on mukana Reilu Teko -säkkikeräyksessä

Maatalouden lannoite- ja siemensäkit on nyt helppo kierrättää viemällä ne paikallisen 4H-yhdistyksen keräyspisteeseen. Säkkien kierrättäminen on hyvä tapa osallistua ympäristötalkoisiin ja tukea paikallisen 4H-yhdistyksen toimintaa.

 

Keräys työllistää satoja nuoria eri puolilla Suomea, ja monille säkkikeräys on ensimmäinen kesätyö. Nuoret saavat työkokemuksen lisäksi arvostetun CV-merkinnän ansioluetteloonsa. 4H-nuoret lajittelevat ja pakkaavat säkit. Yara järjestää säkkien kuljetuksen keräyspisteistä hyötykäyttöön. Pesun, murskauksen ja sulatuksen jälkeen säkit jatkavat elämäänsä uusina muovituotteina.

 

Keräykseen otetaan Raisioagron, Hankkijan, K-maatalouden ja Tilasiemenen siemensuursäkit, lannoitelavojen suojahuput ja Yaran lannoitesäkit.

 

Viime vuonna keräys tuotti 675 650 kiloa muovia, eli talteen saatiin reilusti noin 50 prosenttia maa- ja metsätiloille toimitetuista säkeistä. Kerätty määrä ylitti siis huomattavasti valtioneuvoston pakkauspäätöksessä olevan 16 prosentin tavoitteen. Nuoret ovat keränneet lannoite- ja siemensäkkejä jo vuodesta 1975. Näinä vuosikymmeninä on muovia saatu talteen 35 miljoonaa kiloa. Lannoite- ja siemensäkkikeräys on osa 4H-järjestön tekemää ympäristökasvatustyötä.

 

Säkkikeräyskuulumisia voi seurata sosiaalisessa mediassa tunnisteella #ReiluTeko.

 

Säkkien keräyspisteet, aukioloajat ja tarkemmat tiedot keräyksestä löydät 4H-yhdistyksen sivuilta.