Takaisin

Raisioagro mukaan sähköiseen viljakauppapaikkaan

Maa- ja metsätaloustuottajain Keskusliitto MTK, Svenska lantbruksproducenternas centralförbund SLC sekä Atria, HKScan, Raisio, Agrox, Valio ja Altia ovat päättäneet perustaa sähköisen viljakauppapaikan, Viljatorin. Palvelun tavoitteena on tehostaa ja kehittää viljakauppaa Suomessa. Viljatori aloittaa toimintansa talvella 2018.

 

Raisiolla on pitkät perinteet sopimusviljelystä ja suoraan viljelijän kanssa tehtävässä viljakaupassa. Nyt tuomme uuden välineen uudistamaan suomalaista viljakauppaa. Sähköistä kauppapaikkaa ei kukaan toimija yksin saa toimivaksi, mutta alan yhteinen kauppapaikka tuo volyymia ja tehokkuutta viljakauppaan. Tehokkuudesta hyötyvät kaikki kaupan osapuolet. Sähköisen viljakauppapaikan tavoitteena on tehostaa suomalaista viljakauppaa ja lisätä viljamarkkinoiden avoimuutta ja läpinäkyvyyttä.

 

Sopimusviljely tärkeässä roolissa

 

Raisiolle sopimusviljely on erittäin tärkeää joten sähköisessä viljakauppapaikassa sopimusviljely on erittäin vahvassa roolissa. Viljatorin toiminta käynnistyy talvella 2018. Aluksi Viljatori täydentää Raision viljan hankintaa.

 

Viljatori tulee keskustelemaan tunnettujen viljelyn suunnitteluohjelmien kanssa. Näin on helppo siirtää oman sadon tiedot Viljatoriin. Viljojen esinäytetiedot tulevat löytymään Viljatorista, kuten myös siilokirjanpito. Viljaerien myynti on nopeaa ja helppoa toteuttaa Viljatorin kautta.

 

Viestintä on myös tärkeässä osassa viljakaupan avoimuuden lisäämiseksi. Viljatorin kautta sekä viljelijä että ostaja saavat markkinatilanteesta ajantasaista tietoa, joka lisää viljamarkkinoiden toimivuutta. Lisäksi viestintä ajankohtaisista viljakaupan asioista helpottuu ja nopeutuu.

 

Viljatorin toiminnasta ja mahdollisuuksista kerromme lisää Agromakasiinissa, sopimusviljelykirjeissä ja –tilaisuuksissamme. Viljakaupan ajankohtaisista asioista voit aina olla yhteydessä asiakkuusvastaavaasi.