Takaisin

Pinkit rehupaalit tukevat Rintasyöpäyhdistyksen toimintaa

Naiset ovat maaseudun ja maatalouden tärkeä voimavara. Raisioagron pinkin värinen käärintäkalvo tuo maaseudulle paitsi värikkäitä rehupaaleja, myös tekee hyvää. Pinkeillä paaleilla tuetaan Rintasyöpäyhdistystä sekä huomioidaan naisia, jotka ovat sairastuneet rintasyöpään tai toipuneet siitä. Tavoitteena on kerätä hyväntekeväisyyteen yhteensä 7 500 euroa. Tuotto käytetään Rintasyöpäyhdistyksen valtakunnalliseen vertaistukitoimintaan.

 

Arvokasta lisätukea rintasyöpään sairastuneille saadaan peräti 70 000:lla pinkillä paalilla ympäri Suomea. Jokaisesta myydystä käärintäkalvorullasta lahjoitetaan kolme euroa hyväntekeväisyyteen. Yhteistyössä ovat Raisioagron lisäksi mukana pinkit kalvot valmistava Trioplast Oy sekä kalvot ostava maataloustuottaja.

 

– Pinkkien paalien huomioarvo pelloilla on hyvin vahva ja halusimme inspiroida Suomen kauniissa maaseutumaisemassa kulkevia ihmisiä huomioimaan rintasyöpään sairastuneita, kertoo Raisioagron tuoteryhmäpäällikkö Heidi Silvennoinen.  

 

Kokonaisuudessaan kampanjan tavoitteena on lahjoittaa Rintasyöpäyhdistykselle 7 500 euroa. Lahjoitusrahat käytetään Rintasyöpäyhdistyksen valtakunnalliseen vertaistukitoimintaan, tukihenkilöiden koulutukseen sekä sairaudesta ja sen oireista tiedottamiseen. Rintasyöpäyhdistys on Suomen Syöpäyhdistyksen jäsenjärjestö.

 

Asiakkaat ovat ottaneet uuden, pirteän värin omakseen nimenomaan hyväntekeväisyyden vuoksi.
– Useilta maatiloilta on kerrottu meille tarinoita läheisistä tai perheenjäsenistä, jotka ovat sairastuneet rintasyöpään tai toipumassa siitä. Toki erilainen ja piristävä näköinen värikin kiinnostaa, Heidi Silvennoinen jatkaa.  

 

Kampanja on lähtenyt liikkeelle rehupaalien kalvoja valmistavan Trioplast Oy:n jakelijalta Uudesta-Seelannista.

– Maanviljelijät ovat ottaneet kampanjan erittäin innostuneesti vastaan ja kalvorullien myynti on ollut lyhyessä ajassa suurempi menestys kuin saatoimme kuvitellakaan. Kiitos siitä kuuluu maataloustuottajille, Silvennoinen iloitsee. 

 

Pinkkien paalien kalvo ympäristöystävällisempää

 

Sen lisäksi, että viljelijä osallistuu hyväntekeväisyyteen ja saa uudenlaisen värin rehupaalien päälle, TrioPlus-käärintäkalvojen materiaali on myös aikaisempia kalvoja ympäristöystävällisempää. Yhdessä rullassa on 1900 metriä kalvoa, mikä on lähes kolmanneksen enemmän kuin muissa markkinoiden vakiokalvoissa.

 

– Isompi metrimäärä tarjoaa mahdollisuuden ajaa useampia paaleja pysähtymättä vaihtamaan rullaa, toteaa Trioplast Oy:n Suomen myyntipäällikkö Mikko Lahikainen.

Koneenkuljettajan työmukavuus siis paranee ja kannattavuus lisääntyy.

– TrioPlus-käärintäkalvoa käytettäessä muovia kuluu vähemmän paalia kohden, joten jätteen määrä vähenee. Kierrätettäviä kartonkeja ja rullia tulee vähemmän ja muovin materiaalikäyttö pienenee 16 prosenttia, Lahikainen jatkaa.

 

Suomen markkinoilla on perinteisesti ollut vain valkoista sekä vihreää käärintäkalvoa. Eri väreillä erotellaan usein eri laatuinen säilörehusato toisistaan. Yhdellä kalvorullalla tekee olosuhteista riippuen noin 25–27 paalia.

 

Kesän kuluessa Raisioagro järjestää sosiaalisessa mediassa "Bongaa Pinkki paali" -kuvakilpailun (#pinkitpaalit ja @raisioagro_oy). Kampanjassa voi seurata pinkkien paalien esiinmarssia sekä elämää suomalaisella maaseudulla.