Takaisin

Keltaisilla paaleilla kerätään varoja syöpiin sairastuneiden lasten ja nuorten tueksi

Tänä kesänä Raisioagro jatkaa värikkäiden käärintäkalvojen hyväntekeväisyyssarjaa tuomalla suomalaiseen maalaismaisemaan keltaisen paalikalvon. Keltaisilla paaleilla kerätyt varat lahjoitetaan syöpään sairastuneiden lasten ja nuorten aikuisten sekä heidän läheistensä valtakunnalliselle järjestölle Sylva ry:lle. Aikaisemmin Raisioagron värikkäillä kalvoilla on kerätty varoja rinta- ja eturauhassyövän vertaistukeen.

 

Raisioagro, kalvot valmistava Trioplast sekä suomalaiset maataloustuottajat keräävät yhdessä jo kolmatta kesää varoja valtakunnallisten syöpäjärjestöjen toiminnan tukemiseen. Tämän kesän uutuutena on keltainen käärintäkalvo.

 

– Jo ensimmäisen Pinkit paalit -kampanjan yhteydessä ihmiset ottivat meihin yhteyttä ja toivoivat varainkeräystä lasten syöpien huomioiseksi ja lasten syöpään sairastuneiden tukemiseksi. Keltainen ja kultainen väri ovat maailmalla tunnettuja värejä lasten ja nuorten syöpätietoisuus- ja hyväntekeväisyyskampanjoissa, siksi paalien väriksi valikoitui keltainen, taustoittaa Raisioagron tuoteryhmäpäällikkö Heidi Silvennoinen.

 

Kerätty lahjoitussumma yhteensä yli 50 000 euroa

 

Kolmen vuoden aikana eri syöpäjärjestöille kerätty tukisumma on nyt yhteensä 52 000 euroa. Tänä kesänä pelloilla nähdään vielä kaikkia kolmea hyväntekeväisyysväriä: pinkkiä, sinistä ja keltaista. Keltaisia käärintäkalvoja on vielä pieni erä jäljellä, joten lahjoitusten kokonaissumma tullee nousemaan jopa 60 000 euroon. Keltaisten paalien tuottama osuus Sylvalle on noin 10 000 euroa.

 

– En voisi olla ylpeämpi suomalaisista maidontuottajista. Tiukasta taloustilanteesta huolimatta he ovat nähneet tärkeäksi osallistua hyväntekeväisyyskampanjaamme. Hyvää tekevää väriä voi nähdä jopa yli kymmenellä prosentilla suomalaisten maitotilallisten pelloilla, Silvennoinen laskee ja kiittää yli 700 kampanjaan osallistunutta tuottajaa.

 

Lasten sairastuminen vaikuttaa laajaan lähipiiriin

 

Sylva ry on Syöpäjärjestöjen jäsenyhdistys ja valtakunnallinen potilasjärjestö, joka tarjoaa vertaistukea, kuntoutusta ja tietoa syöpään sairastuneille lapsille ja nuorille sekä heidän läheisilleen.

 

Kun lapsi tai nuori sairastuu syöpään, vanhemmat, lähiomaiset ja ystävät tarvitsevat käytännön tietoa sairaudesta, tukimuodoista ja kuntoutuksesta. Lapsen sairastuminen vaikuttaa hyvin laajaan piiriin sairastuneen omaisia ja läheisiä, sillä usein toinen vanhemmista jää hoitojen ajaksi pois töistä. Myös koulukaverit ja ystävät tarvitsevat tukea sairastuneen lapsen lähellä.

 

– Sylvan palvelut syöpään sairastuneen lapsen tai nuoren perheille sisältävät muun muassa kursseja, vertaistukea, neuvontaa, taideterapiaa, tuettuja lomia ja kodinomaista asumista perheasunnoissa sairaalahoidon aikana, kertoo Anna-Leena Mitro Sylva ry:sta.

 

Parhaasta paalikuvasta pääsee äänestämään

 

Raisioagro järjestää Hyvispaalit-kuvakilpailun sosiaalisessa mediassa 1.6. alkaen. Kuka tahansa voi bongata maaseudulta värikkäitä paaleja ja jakaa kuvia Instagaramissa tunnisteilla #hyvispaalit, #keltaisetpaalit, #pinkitpaalit tai #siniset paalit. Raisioagron raati valitsee elokuussa parhaat kuvat ja tekee äänestyksen parhaasta kuvasta Facebook-sivuillaan. Parhaan paalikuvan äänestyksen voittaja pääsee kylpylään koko perheen voimin. Lue lisää kisasta: raisioagro.com/hyvispaalit-kisa