Takaisin

Kasvata nurmen satoa torjumalla rikat

Rikkakasvit laskevat satotasoa, koska ne vievät tilaa varsinaiselta viljelykasvilta. Rikkakasvit myös heikentävät säilörehun laatua, jolloin rehun maittavuus ja hyväksikäyttö laskee. Varmista hyvä säilörehulaatu torjumalla rikat nurmen perustamisvaiheessa ja satovuosina tekemällä torjunta riittävän aikaisin keväällä.

 

Tiesitkö, että vain noin 10 % Suomen nurmialasta ruiskutetaan? Se on aivan liian vähän, kun huomioidaan kaikki ongelmat ja välilliset tuotosmenetykset, mitä kasvinsuojelun laiminlyönti aiheuttaa. Huolehdithan sinä tilallasi nurmen kasvinsuojeluasiat kuntoon.

 

Sadon alenemisen lisäksi rikkakasvit aiheuttavat lukuisia ongelmia karjalle. Ongelmia ovat muun muassa rehun huono maittavuus ja sitä kautta laskeva vaikutus syöntiin ja maitotuotokseen. Kivennäisruokinta vaikeutuu, koska rikkojen kivennäispitoisuus poikkeaa muista nurmikasveista. Voikukka alentaa säilörehun kuiva-ainetta, ja tällöin lehmän kuiva-aineen saanti pienenee täyttävyyden takia. Rikkakasvit voivat olla myös myrkyllisiä.

 

On siis lukuisia syitä tehdä rikkatorjunta huolella, sillä haluat varmasti panostaa karjasi hyvinvointiin ja laadukkaaseen ruokintaan. Muistathan, että kasvinsuojelukustannukset ovat vain 1 % säilörehun tuotantokustannuksista, joten panostus rikkakasvitorjuntaan kannattaa.

 

Olemme koonneet sinulle tietopaketin nurmen rikkakasveista, niiden vaikutuksesta lehmään sekä ruokintaan. Avaa pdf tästä

 

Tutustu kasvinsuojeluaineisiimme verkkokaupassamme tai kysy lisää omalta asiakkuusvastaavaltasi.