Takaisin

HyPo-kivennäiset tukevat hyvää poikimista

Raisioagron Melli-sarjasta löytyy vaihtoehto lehmän jokaiseen tarpeeseen. Uusi Umpi-Melli Hypo TMR sekä Tunnu-Melli HyPo valmistavat lehmän terveeseen poikimiseen, sillä ne tehostavat kalsiumaineenvaihduntaa poikimisen aikaan. Ne ovat ainoat kivennäiset, joita lehmäsi tarvitsee umpikauden aikana.
 

Jopa 25 % ensikoista ja 50 % toisen kerran poikineista lehmistä kärsii piilevästä poikimahalvauksesta. Suurin osa poikimisen jälkeisistä ongelmista juontaa umpikaudesta: syömättömyys, tulehdukset, piilevä ketoosi, huono hedelmällisyys, tuotoksen lasku ja jopa sorkkaongelmat. Näin ollen umpikauden ruokintaan kannattaa panostaa.
 

Uusien Hypo-kivennäisten magnesiumpitoisuus on entistä korkeampi, ja magnesiumin lähteenä on myös tehokas anionisuola. HyPo-kivennäisten Meq-arvo on alhainen. Kun tavallisella umpikauden täyskivennäisellä arvo on nollan tuntumassa, Umpi-Melli HyPo:lla se on peräti -4050.
 

HyPo-kivennäisissä on enemmän hivenaineita ja vitamiineja kuin perinteisissä umpikivennäisissä. Niissä on erittäin korkea E-vitamiinipitoisuus sekä orgaanista seleeniä. Appeeseen tarkoitetun Umpi-Melli HyPo:n käyttömäärä on 100–150 g/päivä, rakeisen Tunnu-Melli HyPon sopiva annos on 200–300 g/päivä.


Kysy lisää omalta asiakkuusvastaavaltasi