Takaisin

Eväät lampaan ruokintaan

Lampaan ruokinta perustuu hyvälaatuiseen karkearehuun. Täydennysrehujen osuus vaihtelee tuotantovaiheen mukaan. Imettävä uuhi tarvitsee valkuaista energian ohella kun taas joutilas pärjää hyvälaatuisella esikuivatulla säilörehulla. Karitsa tarvitsee valkuaista ja energiaa ylläpidon lisäksi kasvuunsa. Kivennäisiä lammas tarvitsee aina. Heinän, säilörehun tai viljan kivennäiset eivät riitä.

 

Valkuaista Opti 34 -tiivisteestä

Opti 34 -tiiviste on erinomainen valkuaistäydennysrehu lampaalle. Valkuainen on peräisin lämpökäsitellystä rypsirouheesta, jossa on runsaasti ohitusvalkuaista, OIV:ta. Tiiviste sopii heinän oheen ja erilaisille säilörehulaaduille, koska annosmäärää muuttamalla voidaan saavuttaa helposti haluttu valkuaistaso. Hyvä maittavuus ja rakeinen olomuoto edesauttavat syömistä, yksikään rae ei jää syömättä. Pakkaus irto, 1000 kg ssk ja 20 kg sk.

 

Eväät kivennäisruokintaan

Raisioagron Lammas-Melli on mureinen yleiskivennäinen niin karitsoille kuin imettäville ja kantaville lampaille. Lämmas-Melli sisältää lampaiden tarvitsemat kivennäiset, hivenaineet ja vitamiinit. Osa seleenistä on korvattu hyvin imeytyvällä orgaanisella seleenillä. Kivennäiseen ei ole lisätty kuparia ja sitä voidaan käyttää myös luomutuotannossa.

 

Nuolu-Melli Kalsiumista lammas saa kalsiumin lisäksi myös fosforia ja magnesiumia. Raaka-ainekoostumus on suunniteltu niin, että sitä voi käyttää myös luomutuotannossa.

 

Nuolu-Melli Magnesium sopii varsinkin laitumella oleville lampaille. Osa magnesiumista on kelaattimuodossa, jonka avulla magnesiumin hyväksikäyttöä saadaan parannettua. Kelaatit eivät ole sallittuja luomutuotannossa, joten tuote soveltuu ainoastaan tavanomaiseen tuotantoon.