Norra - Ruoki hevosesi hyvinvointia

 

Ravinnolla on iso merkitys hevosen terveyden tukemisessa ja jopa monien sairauksien ennaltaehkäisemisessä. Raisioagron asiantuntijat ovat kehittäneet Suomen olosuhteisiin tarkoitetun, laadukkaan Norra-hevosrehusarjan, jonka ytimessä on hevosten terveyden ja hyvinvoinnin tukeminen. Norra-hevosrehut ovat oikeassa suhteessa sekoitettuja kivennäis- ja hivenaineita, vahvoja ja puhtaita vitamiineja sekä raikkaita ja luonnollisia makuaineita.

 

Norra Menu -ruokintalaskuri

 

Norra Menu -ruokintalaskurilla teet helposti juuri sinun hevosellesi sopivan ruokintasuunnitelman. Voit testata laskurilla erilaisia ravintoaine-yhdistelmiä ja -määriä sekä näiden perusteella optimoida hevosellesi turvallisen ja täysipainoisen ruokintasuunnitelman. Harkiten suunniteltu ruokinta tukee hevosen hyvinvointia ja suorituskykyä ja auttaa ehkäisemään monenlaisia ongelmia.

 

 

Norra-tuotesarja

 

Norra-perheeseen kuuluu tällä hetkellä Sankari-suomenhevosrehu, Norra Prima Kivennäinen, Norra Pure Protein ja Norra Pure Kaura

 

Norra Sankari -suomenhevosrehu

Sankari on täysrehu, joka on kehitetty 110-vuotiaan suomenhevosen juhlavuoden kunniaksi. Se on suunniteltu juuri suomenhevosen tarpeisiin. Suomenhevosen hyvinvointia lisäävät siinä olevat hyvälaatuiset rasvahapot, jotka auttavat kesäihottuman hoidon tukena ja ennaltaehkäisyssä.

 

Norra Pure Kaura

Kotimainen kaura on luonnollinen valinta suomalaisten harrastus- ja urheiluhevosten väkirehuksi. Raisioagron Norra Pure Kaura on isojyväistä, puhdasta, tasalaatuista viljaa, jonka sisältämä rasva on turvallinen ja tehokas energianlähde.

 

Norra Prima Kivennäinen

Norra Prima Kivennäinen on suunniteltu täydentämään hevosen tarpeita erityisesti silloin, kun ruokinnassa käytetään kuivaa heinää tai esikuivattua säilöheinää yhdessä viljaruokinnan kanssa. Norra Prima kivennäinen on monipuolinen ja maittava kivennäinen hevosille. Norra Prima kivennäisen koostumus täydentää erinomaisesti sekä urheilu- että harrastehevosten tarpeita huomioiden kotimaiset karkearehut ja viljaruokinnan asettamat tarpeet. Hyvän maittavuuden takaa kivennäiseen lisätty melassileike samalla kun sokeripitoisuus on saatu pysymään matalana.

 

Kivennäisen kalsium- ja fosforipitoisuudet täydentävät hyvin viljaruokinnan aiheuttamaa epätasapainoa. Myös sinkkiä ja kuparia on lisätty täydentämään karkearehuista saatavaa määrää. Osa kivennäisen sisältämästä seleenistä on hyvin imeytyvänä ja hevoselle turvallisena orgaanisena seleeninä, jolloin myös kilpahevosten riittävä seleenin saanti voidaan turvata.

 

Varsomis- ja astutuskauden ollessa käsillä on hyvä pysähtyä miettimään varsovien tammojen ruokintaa. Varsomisen jälkeen tamman tuottama maitomäärä kasvaa nopeasti ja voi olla jopa 20 kiloa päivässä, joten ruokinnan sisältöön on syytä kiinnittää huomiota. Suurin energian, valkuaisen ja muiden ravintoaineiden tarve tammalla on ensimmäisinä kuukausina varsomisen jälkeen ja tällöin riittävän suuren energia- ja valkuaismäärän varmistaminen on tärkeintä. Valkuaisen osalta tulee huomioida paitsi riittävä määrä, myös valkuaisen laatu. Jotta hevonen voi hyödyntää rehuissa olevan valkuaisen, on kaikkia välttämättömiä aminohappoja oltava samanaikaisesti saatavilla. Tyypillisesti lysiini ja metioniini ovat hevosella ensimmäisiä rajoittavia aminohappoja.

 

Norra Pure Protein

Norra Pure Protein on maittava rakeinen valkuaisrehu, minkä monipuolinen aminohappokoostumus turvaa tamman, varsan ja kilpahevosen riittävän valkuaisen saannin. Norra Pure Proteinin pääraaka-aineena on rypsi, joka sisältää runsaasti hyvälaatuisia aminohappoja, lysiiniä ja metioniinia. Maittavuuden takaavat melassileike sekä juurikasmelassi.

 

 

  

 

 

Norra-tuoteperhe laajenee jatkuvasti

Ajantasainen hevosrehuvalikoimamme löytyy aina verkkokaupastamme, josta pääset tekemään suoraan myös tilauksen. Voit myös olla suoraan yhteydessä oman alueesi asiakkuusvastaavaan: Valitse yhteystiedot kohdasta tuotantosuunnaksi Hevonen ja oman kuntasi, niin löydät oman rehuedustajasi.

 

Kysy lisää omalta asiakkuusvastaavaltasi.

 

Tilaa Norra-uutiskirje ja saat ensimmäisenä tietoa hevosen ruokinnasta, uutuuksista ja kampanjoista!