Seminaari lypsyrobottitiloille 2017


Tervetuloa oppimaan, keskustelemaan, verkostoitumaan ja viihtymään lypsyrobottitilallisille suunniteltuun Kestävää tuottavuutta -seminaariimme marraskuussa 2017.
 

Seminaarin ohjelma on räätälöity vastaamaan kehittyvien lypsyrobottitilojen tarpeita ja haasteita. Aiheina ovat mm. tilan kannattavuus, lehmien kestävyys ja tuottavuus sekä tulosten seuranta.
 

Järjestämme kolme samanlaista tilaisuutta, joissa luennoivat Raisioagron lisäksi Lehmälääkärit.com, DeLaval ja NHK-keskus. Päivä huipentuu illalliseen ja huippuartistin konserttiin. 
 

Seminaarit järjestetään torstaina 9.11. Ylivieskan Kulttuurikeskus Akustiikassa, perjantaina 10.11. Hämeenlinnan Aulangolla sekä perjantaina 17.11. Nilsiän Tahkolla. Tervetuloa verkostoitumaan ja viihtymään!
 

Kestävää tuottavuutta

Kestävää tuottavuutta on seminaari teema. Tavoitteenamme on yhdistää ruokintaosaaminen, tilalla tapahtuvan käytännön toiminta sekä uudet innovatiiviset tuotteet kokonaisuudeksi, jolla saavutetaan taloudellista hyötyä huomioiden samalla tuotannon ympäristövaikutukset ja kestävyys.

Naudanrehujen kehityspäällikkö Merja Holma nostaa omassa puheenvuorossaan esiin ruokinnallisia keinoja tilan menestymiseksi. Miten poikimisen ajan ruokinta parantaa kannattavuutta? Miten ongelmakesä vaikutta lehmien terveyteen ja tuotokseen? Miten hiehojen ruokinta tehostaa tuottavuutta? Tule kuulemaan ja keskustelemaan.
Tuotostutkasta on nyt kokemuksia reilun kahden vuoden ajalta, mukana seurannassa on jo lähes 200 tilaa. Kehityspäällikkö Katri Virtanen valottaa palvelun taustoja sekä uusimpia kehitysaskeleita ja tulevaisuuden suunnitelmia. Puheenvuoron aikana pureudutaan käytännön kokemuksiin tuottajapuheenvuorojen ja keskustelujen kautta.
Nautaterveydenhuollosta, eli yhteistyöstä osaavan terveydenhuoltoeläinlääkärin kanssa, on raportoitu lukemattomia hyötyjä tuotoksen nostamiseksi, sairauksien ennaltaehkäisyyn ja tilan kannattavuuteen. Tule kuuntelemaan, mitä nautaterveydenhuolto oikeasti on, minkälaisia tuloksia sen avulla on saatu ja miten juuri Sinun tilasi voisi siitä hyötyä! Luennoitsijana tuotantoeläinten terveyden- ja sairaanhoidon erikoiseläinlääkäri, ELL Heidi Hiitiö
Lelyllä on 25 vuoden kokemus maidontuotannon automatisoinnissa. Robottilypsy on mullistanut maidontuotannon. Mitä kaikkea robotilta tänään saadaankaan ja mitkä ovat avaintekijät korkeaan tuotantoon? Luennoitsijana agronomi Jussi Savander Lely Center Hämeenlinna. 

Automaattilypsyn myötä lehmästä ja lypsystä saadaan paljon aikaisempaa enemmän tietoa. Uuden tekniikan avulla seurataan lehmän kuntoluokkaa, hedelmällisyyttä, ruokintaa ja maidon laatua sekä voidaan tehdä oikeita päätöksiä, jotka parantavat kannattavuutta. DeLavalin esiintyjäkaarti on seuraava: Ylivieskassa Janne Pesola, Hämeenlinnassa Olli Kasurinen ja Nilsiässä Teijo Kärki.

 

 

Seminaarin ohjelma

9.30       Aamukahvia tarjolla
10.00     Johdattelu päivän teemaan - raisioagrolaiset
10.30     Kannattava robottikarjan ruokinta - Merja Holma
11.30     Tuotostutka - yhteistyöllä tuloksiin - Katri Virtanen & tuottaja
12.30     Lounas
13.30     Tarkkaa karjanhallintaa - uusi tekniikka apuna - DeLaval
14.00     Tehot irti robotista - NHK
14.30     Kahvitauko
15.00     Nautaterveydenhuollon hyödyt lypsykarjatiloilla - Lehmälääkärit.com
15.30     Kysymyksia ja keskustelua päivän aiheista
16.00     Seminaari päättyy


16.00-18.00  verkostoitumista, keskusteluja seminaaritilan ständeillä
18.00     Illallinen
              Yö-yhtye 9.11.   /   Popeda 10.11.   /   Suvi Teräsniska 17.11. 
 


Jokaisessa tilaisuudessa on mukana Raisioagron liiketoimintajohtaja Mikko Korhonen, tuoteryhmäpäällikkö Päivi Volanto, naudanrehujen kehityspäällikkö Merja Holma, kehityspäällikkö Katri Virtanen sekä oman alueesi asiakkuusvastaava.


Seminaarin jälkeen on varattu kaksi tuntia aikaa keskustella vapaasti asiantuntijoidemme kanssa sekä kumppaneiden edustajien kanssa ennen yhteistä illallista. Yön konsertti on Akustiikka-salissa klo 19 alkaen, Popeda ja Suvi Teräsniska esiintyvät Aulangon ja Tahkon ravintoloissa myöhemmin illalla.


Raisioagro tarjoaa lypsyrobottitilallisille seminaarin kokoustarjoiluineen, illallisen sekä konserttiliput. Paikkoja on rajoitetusti.


Ilmoittautuminen on päättynyt. Ilmoitathan mahdollisesta esteestä sähköpostiisi tulleen peruutuslinkin kautta tai Anne Auralle, anne.aura@raisio.com, 044 782 1246. Kysy myös mahdollisia peruutuspaikkoja Annelta.


Lämpimästi tervetuloa!

Raisioagron väki

 

Majoitusvaraukset


Jos haluat yöpyä tilaisuuden jälkeen, voit tehdä huonevarauksen suoraan hotellille:Hotelli Käenpesä (Akustiikasta 5 minuutin kävelymatkan päässä)
Lintutie 1, Ylivieska, puh. 08 423 611


Cumulus Resort Aulanko
Aulangontie 93, Hämeenlinna, puh. 020 055 055


Break Sokos Hotel Tahkovuori
Sääskiniementie 560, Tahkovuori, puh. 010 762 9550