Viljansiemenet

Raisioagron laajasta viljansiemenvalikoimasta löydät varmasti itsellsesi sopivan lajikkeen. Etsit sitten satoisaa, laadukasta tai aikaista lajiketta


Viljansiementen varastopaikka on pääsääntöisesti Pöytyällä Vihervakassa. Osa lajikkeista toimitetaan myös Peltosiemenen pakkamoista. Katso lajikekuvaukset haluamasi kasvilajin kohdalta.

 

Viljansiementen laskurilla voit vertailla sertifioidun siemenen ja tilan oman siemenen kannattavuutta. Kokeile laskuria!

 

Kevätvehnä

 

Quarna on laatuvarmin lajike myllyvehnän tuottajalle. Huippukorkean valkuaispitoisuuden ja erinomaisen leivontalaadun omaava lajike, joka on kasvuajaltaan keskitasoa. 

 

Anniina on viljelyvarma lajike jolla on aikaisuuteensa nähden erinomainen sadontuottokyky. Anniinan valkuaispitoisuus on lajikkeiston korkein. Anniina on viljelyvarma vaihtoehto koko kevätvehnän viljelyalueelle.

 

Lennox uusi saksalainen laatuvehnä Kruunun ja Quarnan kasvuaikaluokkaan. Valkuainen 13 % tasolla, sakoluku yli kolmensadan ja suuri jyvä. Kruunua ja Quarnaa satoisampi

 

Syysvehnä

SW Magnifik on sadontuottokyvyltään ehdotonta eliittiä. Erittäin talvenkestävä. Erittäin lujakortinen. Korkea hehtolitrapaino. 

 

 

Ohra

Barke on mallastajien kestosuosikki. Lajike on isojyväinen ja sillä on alhainen valkuaispitoisuus. Barkea soveltuu parhaiten hyvin kalkituille kivennäis- ja savimaille. Mallasohrana soveltuu hyvin myös vientiin.

 

Irina on markkinoiden yksi satoisimmista ohra-lajikkeista. Se on melko myöhäinen ja lujakortinen. Valkuaispitoisuus on alhainen, tuhannenjyvänpaino erittäin korkea ja hehtolitrapaino keskitasoa. Menestynyt erittäin hyvin käytännön viljelyssä.

 

Salome on huippusatoisa kaksitahoinen ohra. Alhainen valkuaispitoisuus. Kasvuajaltaan kaksitahoiseksi lajikkeeksi aikainen.

 

Einar on lujakortinen ja monitahoiseksi melko myöhäinen, erittäin satoisa rehu- ja tärkkelysohra. Se menestyy hyvin eri maalajeilla. 

 

Wolmari on erittäin aikainen monitahoinen ohra, jossa on todellista voittaja-ainesta. Wolmarissa yhdistyvät poikkeuksellisella tavalla huippusato, luja korsi sekä hyvä taudinkestävyys erityisesti verkkolaikkua vastaan. 

 

Toria Virallisten lajikekokeiden satoisin ohralajike. Monitahoiseksi myöhäinen lajike. Jyväkoko suurempi kuin muilla monitahoisilla, lähellä kaksitahoisia lajikkeita

 

Severi on laadukas ja erittäin satoisa monitahoinen uutuusohra. Lujakortisella Severillä on erittäin hyvä härmän- ja rengaslaikunkestävyys. 

 

Kaura

 

Akseli nostaa aikaisen kauran sadot täysin uudelle tasolle ja haastaa sadontuottokyvyllään jopa myöhäisiä kauroja. Kasvuaikaryhmässään Akselin laatu ja taudinkestävyys ovat omaa luokkaansa. Akselin avainominaisuuksiin kuuluu myös erittäin luja korsi.

 

Riina on erittäin satoisa ja aikainen kaura, joka viihtyy erilaisissa viljelyolosuhteissa. Luja korsi ja hyvä taudinkestävyys varmistavat Riinan viljelyn onnistumista. Laatunsa puolesta Riina sopii kaikkiin kauran käyttötarkoituksiin.